Jdi na obsah Jdi na menu
 


Falco(Lebenslauf)- Životopis, Part IV

11. 4. 2009

 

Mezinárodní průlom (1985-1987)

 

Po komerčním neúspěchu s Junge Römer vyměnil v roce 1985 Falco Roberta Pongera za nizozemské duo Rob & Ferdi Bolland. Nejprve oba bratři produkovali CD Falco3. Ovlivněn filmem Miloše Formana (Amadeus) vytvořil Falco s těmito bratry hit Rock me Amadeus. Hit se stal špičkou v Evropě i Americe, kde získal v hitparádě US-Billboard Charts 20. března 1986 po 3 týdny místo 1. O několik týdnů později se hit stal také číslo 1 ve Velké Británii. Falco se stal světovou hvězdou!!

V německy mluvících zemích byla uvedena další píseň, tentokrát ostře kontroverzní píseň Jeanny. Jeanny byla, ale zakázána, jelikož byl text písně až moc odvázaný a velmi pohoršující. Po bojkotu byla Jeanny zase uvedena a v roce 1986 se držela na 1. místě v Německu celých 8 měsíců!

Po turné v létě 1986 započal Falco práci na čtvrtém albu Emotional, uvedeno bylo téhož roku na podzim. Na tomto abu se nacházely hity jako The Sound of Musik, Dominy Home (Jeanny, Part II, Ein Jahr danach) a Emotional. Po vydání tohoto alba se Falco vydal na svétové turné po Rakousku, Německu, Švýcarsku ale i Japonsku.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář